2012-03-27

Havregrynsbiffar

Resultatet blev havregrynsbiffar. Det var faktiskt godare än vad det låter. Lite annorlunda, men kul med något helt nytt. Kan säkert hända att jag gör det fler gånger, för det var uppskattat av mina nära. Receptet är omgjort lite grann. Det fick skräddarsys av det vi hade hemma, men grunden till receptet kommer i alla fall från Kungsörnens paket med vetegroddar.

Havregrynsbiffar (cirka 16st)
5 dl vatten
6 dl Havregryn (eg. 6dl Rågflingor i grundreceptet, men jag tog det som fanns hemma)
1 lök
2 dl Kungsörnen Vetegroddar
1 dl Keso
salt, peppar

Koka först upp vattnet och häll det över havregrynen. Riv löken och blanda ner groddar och Keso i smeten när den kallnat något. Krydda med salt och peppar. Stek biffarna i smör i ej för het stekpanna. Servera biffarna med matvete (potatismos i grundreceptet), hemmagjord lingonsylt och riven morot. Njut med någon du håller kär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar